Το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων, στη δημοτική κοινότητα Ταύρου, καταλαμβάνει έκταση πενήντα τριών στρεμμάτων. Ανατολικά έχει μέτωπο επί της λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως, βόρεια και βορειοανατολικά συνορεύει με το Ο.Τ. 153Α το οποίο φιλοξενεί κατοικίες υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ νότια και νοτιοδυτικά, δίπλα στην είσοδο επί της λεωφόρου Ειρήνης, γειτνιάζει με κατοικίες και με μια βιομηχανία ποτών. Δυτικά συνορεύει με χώρους φαρμακαποθηκών του στρατού και ανοιχτό χώρο στάθμευσης φορτηγών. Οι χρήσεις του περιλαμβάνουν Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, θερινό κινηματογράφο, κυλικείο, παιδική χαρά και αναψυκτήριο. Το πάρκο είναι επισκέψιμο καθημερινά και από τις δύο εισόδους επί της λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως. Η βορειότερη, παρότι διαθέτει χώρο στάθμευσης, είναι ανοιχτή μόνο για τους πεζούς. Η νοτιότερη και κεντρική έχει χώρο στάθμευσης, ενώ είναι κοντά στον θερινό κινηματογράφο, ο οποίος έχει μεγάλη επισκεψιμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το πάρκο αποτελεί μοναδικό χώρο μεγάλης φυτεμένης έκτασης για τους δημότες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, ενώ ακόμα και σε υπερτοπικό επίπεδο, η μόνη αντίστοιχου μεγέθους έκταση σε κοντινή απόσταση είναι ο Λόφος του Φιλοπάππου στο Κουκάκι, στην Αθήνα. Ως εκ τούτου, ο χώρος συγκεντρώνει αρκετούς υπερτοπικούς επισκέπτες, όπως σχολεία τα οποία επισκέπτονται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ πολύς κόσμος χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση το πάρκο για ποδήλατο ή για περίπατο. Από τη δευτερεύουσα είσοδο επί της λεωφόρου Ειρήνης, έρχονται οι κάτοικοι της περιοχής του Ταύρου, ενώ η είσοδος από την οδό Σάμου διατηρείται κλειστή και χρησιμοποιείται κυρίως από τα οχήματα συντήρησης του Δήμου.
Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του πάρκου, αντικαθίστανται τα κιγκλιδώματα και τοποθετείται νέα μεταλλική περίφραξη στο υφιστάμενο τσιμεντένιο τοιχίο επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, ενώ η επιφάνεια της επέμβασης διαστρώνεται με χώμα το οποίο μπορεί να παραλάβει φυτεύσεις, με σημειακές εκσκαφές και διαμορφώσεις όπου χρειάζεται προκειμένου να επιτευχθούν οι επιθυμητές στάθμες της τελικής επιφάνειας. Εσωτερικά, σχεδιάζονται νέα μονοπάτια και παρτέρια και υπογειοποιείται το υφιστάμενο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, το οποίο ενισχύεται με νέους φωτιστικούς ιστούς ύψους 3m κατά μήκος των διαδρομών. Το νέο υπόγειο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτει επιπλέον τις ανάγκες του αντλιοστασίου και του θερινού κινηματογράφου. Το εσωτερικό της παιδικής χαράς διαμορφώνεται συνολικά με ελαστικά δάπεδα ασφαλείας, σύγχρονα όργανα, πέργκολα και τρεις διαφορετικούς τύπους καθιστικών. Οι τελικές επιφάνειες διαστρώνονται με πορώδες, πατητό επεξεργασμένο χώμα, βότσαλο ή χαλίκι και γαρμπίλι, ενώ στα παρτέρια φύτευσης κατασκευάζονται ξύλινα κράσπεδα. Η σήμανση αναβαθμίζεται με μεταλλικές ταμπέλες περιήγησης και ξενάγησης στο χώρο.