Έτοιμο το νέο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Γλυφάδα.

Ταυτότητα Έργου
ΕΡΓΟ
Τίτλος Έργου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ Ο.Τ. 477"
Κύριος Έργου
Δήμος Γλυφάδας
Ημερομηνία Έναρξης/Ολοκλήρωσης
17/01/2022-20/05/2023
Δραστηριότητα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δραστηριότητα
ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Δραστηριότητα
Φυσικού Περιβάλλοντος

Ένα νέο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής άνοιξε τις πόρτες του στη Γλυφάδα το Σάββατο 20 Μαΐου, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στις οδούς Επαμεινώνδα, Ηφαίστου, Δημελά και Ποσειδώνος.

Πρόκειται για έναν οργανωμένο χώρο, με μια παιδική χαρά, νέα δέντρα, φωτισμό τελευταίας γενιάς, μεγάλα πεζοδρόμια και επιφάνειες με βιοκλιματικά υλικά και ένα δίκτυο δρόμων, σημάνσεων και διαβάσεων ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Εκεί μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν βόλτα με ποδήλατο και πατίνι, ώστε να μάθουν από μικρή ηλικία τη σωστή οδηγική συμπεριφορά και κυκλοφοριακή αγωγή.

Παράλληλα, στον χώρο υπάρχουν διαθέσιμα ειδικά παιδικά αυτοκίνητα, με τα οποία θα γίνονται μαθήματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής δωρεάν στα παιδιά με ηλεκτρονική προκράτηση.

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση σχετικά για το πως θα γίνονται τα μαθήματα ανά ομάδες παιδιών και η διαδικτυακή κράτηση παιδικού αυτοκινήτου από τους ενδιαφερόμενους, ενώ με τη νέα σχολική χρονιά, σε συνεργασία με τα σχολεία, θα γίνονται και ξεχωριστές ενότητες στους μαθητές.

«Ένας ακόμα πρότυπος χώρος, με ποιότητα κατασκευής από άκρη σε άκρη και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, λειτουργικούς χώρους, φαντασία και υψηλή αισθητική και πάνω από όλα με αγάπη για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιούνται οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι κι έτσι πράττουμε πάντα», αναφέρει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα: Στη δημοτική μας αρχή και τους εργαζομένους στο Δήμο, στο Πράσινο Ταμείο που συγχρηματοδότησε το έργο και στον πρόεδρό του Στάθη Σταθόπουλο, στην ανάδοχο εταιρεία του έργου ΖΙΤΑΚΑΤ και προσωπικά στον επικεφαλής της Διονύση Ζαφειρόπουλο και στον υπεύθυνο μηχανικό του έργου Βαγγέλη Σπηλιόπουλο, στην εταιρεία ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ που επιμελήθηκε την υπέροχη παιδική χαρά και τον αστικό εξοπλισμό και στον επικεφαλής Αντώνη Παπακυριάκη», προσθέτει ο δήμαρχος.