Skip to main content

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

By

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής 7 νέων παιδικών χαρών στα Κύθηρα στις περιοχές Διακόφτι, Κάλαμος, Κεραμωτό, Λιβάδι, Λογοθετιάνικα, Μητάτα και Φριλιγκιάνικα. Στις παιδικές χαρές αυτές τοποθετούνται πιστοποιημένα και ασφαλή όργανα. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 240.000€, εκ των οποίων ποσό 204.000€ καλύπτεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έτοιμο το νέο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Γλυφάδα.

By

Ένα νέο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής άνοιξε τις πόρτες του στη Γλυφάδα το Σάββατο 20 Μαΐου, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στις οδούς Επαμεινώνδα, Ηφαίστου, Δημελά και Ποσειδώνος.

Πρόκειται για έναν οργανωμένο χώρο, με μια παιδική χαρά, νέα δέντρα, φωτισμό τελευταίας γενιάς, μεγάλα πεζοδρόμια και επιφάνειες με βιοκλιματικά υλικά και ένα δίκτυο δρόμων, σημάνσεων και διαβάσεων ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Εκεί μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν βόλτα με ποδήλατο και πατίνι, ώστε να μάθουν από μικρή ηλικία τη σωστή οδηγική συμπεριφορά και κυκλοφοριακή αγωγή.

Παράλληλα, στον χώρο υπάρχουν διαθέσιμα ειδικά παιδικά αυτοκίνητα, με τα οποία θα γίνονται μαθήματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής δωρεάν στα παιδιά με ηλεκτρονική προκράτηση.

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση σχετικά για το πως θα γίνονται τα μαθήματα ανά ομάδες παιδιών και η διαδικτυακή κράτηση παιδικού αυτοκινήτου από τους ενδιαφερόμενους, ενώ με τη νέα σχολική χρονιά, σε συνεργασία με τα σχολεία, θα γίνονται και ξεχωριστές ενότητες στους μαθητές.

«Ένας ακόμα πρότυπος χώρος, με ποιότητα κατασκευής από άκρη σε άκρη και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, λειτουργικούς χώρους, φαντασία και υψηλή αισθητική και πάνω από όλα με αγάπη για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιούνται οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι κι έτσι πράττουμε πάντα», αναφέρει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα: Στη δημοτική μας αρχή και τους εργαζομένους στο Δήμο, στο Πράσινο Ταμείο που συγχρηματοδότησε το έργο και στον πρόεδρό του Στάθη Σταθόπουλο, στην ανάδοχο εταιρεία του έργου ΖΙΤΑΚΑΤ και προσωπικά στον επικεφαλής της Διονύση Ζαφειρόπουλο και στον υπεύθυνο μηχανικό του έργου Βαγγέλη Σπηλιόπουλο, στην εταιρεία ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ που επιμελήθηκε την υπέροχη παιδική χαρά και τον αστικό εξοπλισμό και στον επικεφαλής Αντώνη Παπακυριάκη», προσθέτει ο δήμαρχος.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ”

By

Ξεκίνησε σήμερα 23/03/2023 το έργο εκσυγχρονισμού και συντήρησης του ιστορικού κλειστού γυμναστηρίου Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ», γνωστό και ως «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ». Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό έργο το οποίο γίνεται στον Πειραιά μετά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και είναι προϋπολογισμού 7.189.471,42 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2024.

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής οι Πειραιώτες και όλοι οι φίλοι του αθλητισμού θα έχουν στη διάθεσή τους ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο-πρότυπο στην Αττική. Οι Πειραιώτες, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό γνωρίζουν την ιστορία του «Παπαστράτειου», το οποίο είναι συνδεδεμένο με την εξέλιξη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ στον Πειραιά.

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου, εντάσσονται ένα κλειστό γυμναστήριο που περιλαμβάνει γήπεδο κατάλληλο για αγώνες Basket, Volley, Handball, Footsal, αγωνιστικό χώρο για ρυθμική γυμναστική, σταθερές κερκίδες εκατέρωθεν της μακριάς πλευράς του γηπέδου, χωρητικότητας 1.500 θεατών με διακριτούς χώρους VIP και δημοσιογράφων, συγκρότημα βοηθητικών χώρων που περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης αθλουμένων, προπονητών, διαιτητών ιατρικής υποστήριξης κ.λ.π., χώρους διοικητικής υποστήριξης, αίθουσες εκγύμνασης και αίθουσα δημοσιογράφων, χώρους εξυπηρέτησης θεατών, αποθήκες και μηχανολογικούς χώρους. Να σημειωθεί ότι οι χώροι του γυμναστηρίου θα εξυπηρετούν, όχι μόνο την προσβασιμότητα ΑΜΚ, αλλά και τη χρήση του για αθλητικές διοργανώσεις ΑΜΕΑ.

Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν :

Προσθήκη κερκίδων κατ΄ επέκταση των παλιών, εκατέρωθεν του αγωνιστικού χώρου.
Εκμετάλλευση του ενδιάμεσου ορόφου που δημιουργείται κάτω από τις νέες κερκίδες για την εξυπηρέτηση των θεατών (φουαγέ, wc κοινού και ΑΜΚ, διάδρομοι προσπέλασης που να μην περνούν από τον αγωνιστικό χώρο).
Διαμόρφωση του χώρου των πρώην αποδυτηρίων (βόρεια πλευρά) ώστε να περιλαμβάνουν όλες τις απαιτούμενες λειτουργίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις ΓΓΑ, συγκρότημα αποδυτηρίων αθλητών ΑΜΚ, χώρο φυσιοθεραπείας, αποδυτήρια διαιτητών ανδρών γυναικών, αποδυτήρια προπονητών, ιατρείο, χώρο ελέγχου anti-dopping.
Αναδιαμόρφωση των χώρων κάτω από τις κερκίδες στη νότια πλευρά για τη δημιουργία χώρου προθέρμανσης αθλητών, αίθουσας συνεντεύξεων και προβολών, γραφείων διοίκησης και χώρων Η/Μ εγκαταστάσεων.
Προσθήκη εξωτερικά του κτιρίου ανελκυστήρα και υπαίθριας μεταλλικής ράμπας ΑΜΕΑ για την προσπέλαση στις κερκίδες θεατών ΑΜΕΑ
Εγκατάσταση στον οικίσκο του περιβάλλοντος χώρου των απαραίτητων χώρων Η/Μ [Οικίσκος ΔΕΗ και Υποσταθμός] Διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου για την εξασφάλιση της ανεξάρτητης εισόδου-εξόδου θεατών, αθλητών, δημοσιογράφων, VIP και εργαζομένων.
Εγκατάσταση εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης.
Επισκευή και συντήρηση της υφιστάμενης σιδηράς περίφραξης και συμπλήρωση περίφραξης όπου απαιτείται για τη διαμόρφωση των νέων εισόδων.
Κατασκευή νέων πυλών εισόδου – εξόδου αθλητών, θεατών και ΑΜΚ (οδό Φωκίωνος) από σκυρόδεμα.
Νέες σιδηρές (όμοιες με τις υφιστάμενες στην οδό Γραβιάς) θύρες εισόδου – εξόδου θεατών, διοίκησης, δημοσιογράφων και επισήμων (Γραβιάς)
Κτήριο Υποσταθμού και οικίσκος ΔΕΗ
Φύτευση υψηλού και χαμηλού πράσινου.
Δίκτυο ραμπών πρόσβασης ΑΜΚ σύμμικτης κατασκευής με μεταλλικό φέροντα οργανισμό στα μεγαλύτερα ύψη.
Καθαίρεση παλαιάς πλακόστρωσης και υπόβασης και δημιουργία νέας υπόβασης και επικάλυψης με πλακόστρωση στη νέα στάθμη εισόδου του κτιρίου.
Κατασκευή κλιμάκων από μπετόν περιμετρικά του κτιρίου για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους.
Ο περιβάλλον χώρος θα εξοπλιστεί κατάλληλα με σκιάστρα, παγκάκια ξεκούρασης, κάδους απορριμμάτων, φωτιστικά κλπ.

Το έργο αναμένεται να βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής η οποία έχει πληγεί σημαντικά λόγω των χρήσεων που φιλοξενούσε στο παρελθόν (κυρίως βιοτεχνικοί χώροι). Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά στερείται ανάλογων αθλητικών εγκαταστάσεων και το έργο θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των ερασιτεχνικών σωματείων μπάσκετ – βόλεϊ της περιοχής, τα οποία ουσιαστικά υπολειτουργούν λόγω έλλειψης αθλητικής στέγης.
Με την κατασκευή του νέου γυμναστηρίου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα τονωθεί η δραστηριότητά τους αφού θα μπορούν να λειτουργούν πιο οργανωμένα και να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους.

Αντιπλημμυρική Προστασία Δήμου Λουτρακίου

By

Η περιοχή του έργου, βρίσκεται στις υπώρειες του όρους Γεράνεια. Διοικητικά, οι εξυπηρετούμενοι από τα έργα οικισμοί ανήκουν, στον ενοποιημένο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Η διάρκεια των εργασιών έχει οριστεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με μετριοπαθείς προβλέψεις το έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί το 2025.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ΕΤΕπ και εντάσσεται στο πακέτο των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σκοπός του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής των ρεμάτων Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη.

Τα έργα στο ρέμα Κατουνίστρα περιλαμβάνουν έργα διευθέτησης κοίτης από τη Χ.Θ 0+000 έως τη Χ.Θ 5+492,1,τεχνικά έργα διάβασης οδών του ρέματος, αναβαθμούς και έργο εκβολής με κοιτόστρωση από σκυρόδεμα και προστασία με ογκολίθους.

Τα έργα στο ρέμα Πράθι περιλαμβάνουν έργα διευθέτησης κοίτης από τη Χ.Θ 0+082 έως τη Χ.Θ 7+544,2, τεχνικά έργα διάβασης οδών του ρέματος, αναβαθμούς και έργο εκβολής με κοιτόστρωση από σκυρόδεμα και προστασία με ογκολίθους.

Τα έργα στο ρέμα Καρέλη περιλαμβάνουν έργα διευθέτησης κοίτης από τη Χ.Θ 0+000 έως τη Χ.Θ 0+700,8, τεχνικά έργα διάβασης οδών του ρέματος, αναβαθμούς και έργο συμβολής με περιορισμένη επέμβαση με συρματοκιβώτια για τη διαμόρφωση της συμβολής του ρέματος Καρέλη στο ρ. Πράθι.

Πέραν των ανωτέρω έργων και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την αξιολόγηση της Οριστικής Μελέτης, προτείνονται συγκεκριμένα πρόσθετα έργα και στα τρία ρέματα, τα οποία περιγράφονται στην τεχνική περιγραφή των έργων και η δαπάνη των οποίων έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό.